juli 2011

N i e u w s   i n   B u s b r i e f f o r m a a t   <++++>
_________________________________________________________________                                                                                                 

______ Onderwerp: Spelersbussen voetbal ________________
   
 Verhalen over oude en nieuwe bussen
 
Inhoudsopgave:
Spelersbussen voetbal
Uitsmijters: Airbag en trus of bein?
SlimvanWim: Twitter op TweetDeck
Busbabbel: Naïef, onnozel of gewoon dom?
 

Even een tussendoortje voor de liefhebber. Spelersbussen van een aantal voetbalverenigingen verzameld in 1 busbrief. Dat voetbal weet wat hoor ik een aantal lezers al zeggen, geen interesse. Ik kan er niets aan doen want helaas hebben schaakverenigingen of Daviscup-teams bij tennis geen spelersbus voor zover ik weet. Bij het voetbal is dat een apart fenomeen geworden en daarom wil ik er toch ook aandacht aan schenken in de busbrief.
Over de technische details heb ik weinig informatie en ook de levensgeschiedenis van deze bussen weet ik weinig dus je zal hoofdzakelijk de foto's aantreffen in alfabetische volgorde van voetbalclub om voortrekkerij in deze zeer beladen tak van sport te voorkomen. Voor je het weet heb ik een legioen hooligans aan de deur en dat is niet bevorderlijk voor mijn nachtrust. Tegen de tijd dat ik mijn voortuin om wil spitten, zal ik nog eens kijken of ik hier en daar wat supporters op kan jutten om de planten uit mijn tuin te trekken.....
Voor de kenners onder ons zeg ik bij voorbaat dat de foto's willekeurig zijn gevonden en het kan best zijn dat op dit moment heel andere voertuigen in gebruik zijn bij de clubs. Mocht je foto's bezitten met meer actuele bussen of van clubbussen die ik hieronder niet heb genoemd en geplaatst dan nodig ik je uit om mij daarvan een exemplaar te sturen zodat ik die bij kan plaatsen.
 
Genoeg ter verduidelijking, nu de foto's.

Foto 1a-1b-1c:
Dat ik de boel op alfabet gezet heb, is om te voorkomen dat ik een bepaalde voorkeur uitdraag. Grappig is dan ook dat de club uit eigen regio toevallig met een A begint en dus als eerste in beeld komt.

Deze bus is duidelijk een ex-OV wagen en dus kon ik gaan spitten om te kijken of ik er wat van kon vinden. Het is een DAF Alliance City afkomstig van de HTM wat logisch is voor een spelersbus van ADO. Bij de HTM had deze wagen wagenparknummer 130 en kwam op 22 oktober 1998 in dienst (zie foto 1c). Het is een soort valse start in deze busbrief want van diverse zijden is mij ingefluisterd dat dit vast niet de spélersbus is/was maar de supportersbus. Meer info altijd welkom. De nieuwste melding van Joris zegt dat het zelfs geen supportersbus is maar dat de bus gebruikt wordt bij de jeugdopleiding.
Het laatste wat erover bekend geworden is, komt wederom van J. Hij heeft contact gezocht met ADO en er is nu geen twijfel meer mogelijk.....het is géén spelersbus en ook géén bus voor de jeugdopleiding maar deze bus wordt ingezet voor promotie doeleinden en verder niet.


Foto 2a-2b:
Ook Ajax profiteert van de beginletter in deze reeks. 2 foto's van deze Mercedes. De wagen kwam bij Ajax in 2009. In 2010 is het hieronder zichtbare uiterlijk op de bus gekomen.

 

Foto 3:
Bij AZ maakt men gebruik van vervoerder Hellingman & Zn uit Zaandam. AZ reist het land door met een gloednieuwe spelersbus van Hellingman.
De met sportieve lijnen bespoten bus, die behalve AZ ook AZ heren en jong AZ vervoert, is uitgerust met een luxe interieur: vier breedbeeldschermen, vier kaarttafels, twee koelkasten, een keuken met magnetron en koffiemachine, comfortabele stoelen met veel beenruimte, getinte ramen en een laptopaansluiting voor videopresentaties.


Foto 4:
De spelersbus waar Feyenoord momenteel mee toert, is twaalf meter lang en heeft de beschikking over 36 zitplaatsen. De bus beschikt verder over twee koelkasten, een heteluchtoven, een magnetron, een toilet, vier LCD-schermen en MP3- en internetaansluitingen. Deze Volvo stamt uit 2009.

 

Foto 5:
Spelersbus FC Groningen:
Sinds drie seizoenen is Drenthe Tours de enige en echte officiële vervoerspartner van de trots van het noorden: FC Groningen.
Op momenten dat de FC niet op reis gaat, wordt de bus voor anderen ingezet. Deze bus heeft 38 royale zitplaatsen en is verder voorzien van alle denkbare luxe zoals: bar, toilet, dvd, digitale TV met 60 zenders, magnetron en nog veel meer.
De touringcar is tevens voorzien van 12 internetaansluitingen.
Deze Mercedes-Benz Tourismo RH dateert uit 2007.
 
 

Foto 6a-6b-6c:
De spelers van sc Heerenveen hebben een nieuwe spelersbus. Een fonkelnieuwe Volvo. Jan Wijnsma van vervoersbedrijf Arriva, de vaste chauffeur van de selectie van sc Heerenveen is bijzonder ingenomen met het nieuwe vervoermiddel. ,,Een superbus.’’
De bus biedt plaats aan 38 personen en is voorzien van de nodige luxe. Zo beschikt de wagen over een extra koelkast, vier tv-schermen, draadloos internet en voor de chauffeur een geïntegreerd navigatiesysteem. Voor de verwoede kaarters zijn er vier tafels beschikbaar. De bus is uitgevoerd in de nieuwe huisstijl van sc Heerenveen, een ontwerp van VosLibert communicatie uit Leeuwarden.
De 2e foto zal vermoedelijk de oude spelersbus zijn, een Mercedes.
 
 

Foto 7:
Heracles - Almelo. Deze bus was eigendom van taxi- en touringcarbedrijf Filart in Tubbergen, dat voor drie jaar (sinds 2009) het vervoer van de spelers van de Almelose eredivisionist zou verzorgen. Het gaat om een VDL SB4000. Filart is helaas failliet gegaan en sinds 2010 heeft TAD-tours B.V., voorheen Arke-Tad Touringcarbedrijf, de honneurs waargenomen.
 

Foto 8:
De KNVB bus van OAD verzorgt het vervoer van het Nederlands elftal.
 

Foto 9:
Munckhof Nijmegen rijdt de spelersbus van N.E.C. Munckhof vervoert de spelers en staf per Viptouringcar.
 

Foto 10:
Voor de spelersbus van PSV heb ik helaas uit voorzorg de foto's verwijderd ivm mogelijk auteursrecht.
 

Foto 11:
Roda JC Kerkrade en Taxibedrijf Van Meurs presenteren de splinternieuwe Mercedes spelersbus. Het Simpelveldse Taxibedrijf Van Meurs verzorgt sinds 2008 het vervoer voor Roda JC Kerkrade. Het betreft naast het vervoer van het eerste en tweede elftal, ook het jeugdvervoer van de Roda JC Kerkrade spelers.
 

Foto 12:
Telstar heeft niet alleen een nieuwe tribune, maar ook een nieuwe spelersbus. Op de bus van de Velsense club staan de portretten van het team van seizoen 73 /74. Deze spelers bereikten toen de zesde plaats in de eredivisie. Dat is vooralsnog de beste prestatie van de club tot nu toe.
 
 

Foto 13a-13b-13c-13d:
In 2009 is een nieuwe Scania K380 EB 4x2 PB Gran Turismo in gebruik genomen waar het de spelers aan niets ontbreekt. De FC Twente bus is voor HAVI Travel de zestiende Scania bus in het wagenpark. De Scania bus is voorzien van tal van veiligheidsopties zoals ESP, ABS, EBS en Scania Retarder. Tevens is elke stoel voorzien van een drie-punts veiligheidsgordel. De bus is geheel uitgevoerd in de clubkleuren wat terug komt in de comfortabele rood lederen stoelen, levensgrote afbeeldingen van spelers tot de enorme clublogo’s op de zij- en achterkant van de bus. Verder is de bus voorzien van draadloos internet, 220 volt aansluitingen, digitale televisie met vier klapmonitoren en een compleet keukenmeubel met tweede koelkast, heteluchtoven en espressomachine aan boord.

Vandaag, 31-8-11, bij toeval de spelersbus van FC Twente gespot in Deventer, hieronder de 2 foto's. Groeten Olaf Horn.

Dat het ook anders kan zien we op deze foto. Misschien speelde Twente toen in de Eerste Divisie?.....;-)

 

Foto 14:
FC Utrecht heeft in 2010 een nieuwe spelersbus in gebruik genomen. De nieuwe touringcar is volledig in de clubkleuren uitgevoerd. Op de spelersbus rijdt een vaste chauffeur van de firma Van Rhijn Taxivervoer. De bus in deze uitvoering is mede tot stand gekomen door ondersteuning van Agis Zorgverzekeringen, partner van FC Utrecht, en supplier Van Alem schoonmaak- en bedrijfsdiensten. Uit handen van directeur Martijn van der Kroef van Van Rhijn Taxivervoer ontving technisch directeur Foeke Booy de sleutels. De touringcar is van alle gemakken voorzien. De bijna 14 meter lange bus biedt plek aan 33 personen en beschikt over drie beeldschermen waarop live televisie kan worden gekeken.
 
 

Foto 15:

Een kleine bekentenis is nu op zijn plaats. Ik ben een oppervlakkige voetballiefhebber en daar bedoel ik mee dat ik naar voetbal kijken niet beschouw als een 'must'. Zie ik het is het goed, zie ik het niet is het ook goed. Wat ik wel volg zijn de standen in de vaderlandse competitie en afgelopen jaar heb ik dat in hoogste divisie vooral gedaan om te zien waar ADO mee bezig was en dat viel niet tegen dus dan word je al gauw meegesleept in het enthousiasme van mensen om je heen. De club die ik al sinds jaar en dag bewust in de gaten hou, is Volendam. Waarom? Simpel omdat ik het boeiend vind hoe een dorp zich op vele terreinen onderscheid. Een voetbalclub met een beperkt budget tussen een aantal financiële reuzen en het dan toch steeds maar weer te presteren om met de spreekwoordelijke veerpont 'Heen en Weer' tussen de beide voetbaldivisies te varen en daarbij een flink aantal grote namen voort te brengen uit eigen kweek. Anno nu een topprestatie.

 

Foto 16:
Aan het eind van het alfabet zijn we beland bij de Z van Zwolle. Sinds dit seizoen is Márion Reizen de vaste vervoerder geworden van FC Zwolle. FC Zwolle komt uit in de Jupiler League en een spelersbus kon dus niet uitblijven.

 

Foto 17a-17b:
Tja, en als je dan weinig man op de reservebank hebt, kun je hierin misschien 11 spelers proppen maar of je dan nog van enig comfort kunt spreken weet ik niet.....

Ook AVW'66, een club uit Westervoort in Gelderland, heeft een bus met alleen staanplaatsen zo te zien.


      
Uitsmijter(s):
Mensen met humor zijn onbetaalbaar. Meer hoef ik bij deze foto niet te schrijven lijkt mij.
 
 
De 2e uitsmijter heeft niets met humor te maken maar we zien hier gewoon een bijzonder voertuig. Er zijn bussen die te water kunnen gaan, zonder dat het een ongeluk is, maar die kunnen uit het water komend gewoon verder op normale banden. Of dat met deze trus of bein ook zal gaan lukken betwijfel ik. Aan de uitgestrektheid van de achtergrond hebben we hier te maken met Verweggistan en niet de omgeving van b.v. Sittard.
 

 

           
BusBabbel:
Naïef, onnozel of gewoon dom?
In deze brief stond een verhaal van Hans (zoals hieronder als afzender is te lezen). Helaas val ikzelf onder de titel van deze babbel: naïef, onnozel of gewoon dom want in busbrief 127 plaats ik zonder blikken of blozen hetzelfde verhaal. Vandaar dat ik de tekst in deze brief heb verwijderd en door op busbrief 127 te klikken, kun je het relaas van Hans lezen.

Hopelijk is dit verhaal "leuk" genoeg om in de komende busbrief te plaatsen.
Met ambtsbroederlijke groeten,
Hans, afdeling transploft te Zoeterneur.
 

       
Surftips:
Vooral in deze tijd waarin veel mensen lange afstanden afleggen om uit te kunnen rusten....zal deze pagina mogelijk handig zijn. http://www.afstandmeten.nl
 
Ook wil ik graag weer eens een link naar een busgerelateerde pagina lanceren. Ik kreeg hem toegestuurd van John N.
Het is een link met een Belgisch tintje: ZONE 1 van oud tot nieuw staan daar voertuigen uit het Belgische OV te pronken. Een aanrader voor de hobbyist.
 
Op VRAAG HET DE POLITIE is van alles te vinden over wat wel mag en wat niet. Op alle terreinen van de maatschappij zijn vragen en antwoorden te vinden maar ook zelf iets vragen behoort tot de mogelijkheden.
 
Er zijn filmpjes met reclames in alle soorten en maten maar wat je hier voorgeschoteld krijgt is fenomenaal. En dat allemaal voor een glas Japans bier......Wat een kei van een reclame . . . ! Echt heel gaaf, een aanrader!! Saporro bier

Klik op:     


      
Grappig:
Paddy reed met z'n auto in het centrum van Dublin op zoek naar een parkeerplaats. Het zweet brak hem uit want hij was al bijna te laat voor zijn afspraak. Hij kijkt naar boven en zegt: "Heer, heb medelijden met mij, als U een parkeerplaats voor mij vindt dan zal ik elke zondag naar de kerk gaan voor de rest van mijn leven en ik zal geen druppel Ierse whisky meer aanraken!"
Wonderlijk genoeg is er plotseling een lege parkeerplaats. Paddy kijkt weer omhoog en zegt: "Laat maar zitten hoor, ik heb er één gevonden!"
 
Ik ben dol op honden. De meeste rassen zijn mij dus wel bekend, maar onlangs zag ik een hondje dat ik niet thuis kon brengen. Ik vroeg de eigenaar wat voor "merk" zijn huisdier had. "Meneer," sprak hij plechtig, "dit is een kruising tussen een reu en een teef"
 
Een man wilde wat eten en ging naar een restaurant dat "Joris en de Draak" heette. De deur was nog op slot, maar volgens het bordje op de deur zou het restaurant open moeten zijn. Hij tikte tegen de ruit en een vrouw deed open. "Kan ik hier iets eten?" "Nee", riep de vrouw en smeet de deur dicht. Weer klopte de man aan en toen de vrouw weer open deed, vroeg hij: "Kan ik nu Joris even spreken?"

Tot slot een mop in beeld:


Boek om vrouwen te kunnen begrijpen.......
 


      
Ingezonden berichten:
Geen
 

   
Tot slot:
Ook het voetbal is hiermee aan de beurt geweest. Ik heb eerder al begrafenisbussen langs laten komen, bussen in een 2e leven zijn meerdere keren langsgekomen en diverse randverschijnselen zijn de revue gepasseerd dus vanaf nu staat het voetbal niet meer buitenspel. De anti-voetballezers hebben hopelijk genoeg gehad aan de andere hoofdstukken en komen in de volgende afleveringen weer aan hun trekken. Geniet en drink met mate dan doe ik dat ook. 

Groeten

       
Wim Koeleman (kameleon@ziggo.nl)

    
Wijsheden:
 
Toen de soldaat voor het vuurpeloton stond, schoot hem plotseling iets te binnen.

Een neusoperatie kan, maar het blijft een gok.....
 
Als je belastingbiljet gestolen wordt, moet je dan ook aangifte gaan doen?

terug naar de