Surftips
terug naar de startpagina

 
Busbrief 16  
Deze keer naar een pagina over bussen. De maker is een hobbyist die sinds vorige week lid van de brievenclub is geworden. Ga even kijken op http://www.pcreest.nl  en ga b.v. eens via het linkermenu een kijkje nemen in het buitenland. Ook via de keuzeknop 'Nederland' kun je naar fotoreportages gaan met b.v. een verslag van "Dordt in stoom" waarover sprake was in busbrief 8.
Busbrief 17  
ter afwisseling een pagina met meer algemene informatie. Klik eens enthousiast rond op deze internetpagina en als je weleens om antwoorden verlegen zit op vragen over b.v. de geschiedenis van het kenteken (zie hoofdstuk 'verkeer & ruimte') of de rangen en standen bij de Koninklijke Marine (zie hoofdstuk 'krijgsmacht'), om maar eens wat te noemen, dan kun je hier alles vinden: http://www.allesopeenrij.nl
Busbrief 20  
Op busgebied 1 link naar een pagina van enthousiaste busfanaten: http://www.sva-museumbussen.nl - zeer toegankelijk, de welkomstpagina maakt rondneuzen heel makkelijk. Een aanrader.
Een link naar meer algemene inhoud is bij uitstek deze als je om een kalender verlegen zit en je wilt b.v. feestdagen in de USA weten, klik dan bij "Country" op het pijltje en kies het land.
Busbrief 22  
Voor menig computergebruiker al een bekende fotopagina maar voor diegene die nog niet zo thuis is op het internet alsnog de tip voor deze keer: Webshots
Hier zijn de fraaiste, leukste en misschien wel meeste foto's te vinden. Klik b.v. op "Ocean life" in de linker kolom onder Gallery en je komt op een pagina met 10 verzamelingen met totaal 282 foto's en dat is nog maar 1 onderwerp. Je kan hier foto's delen met anderen en albums van je eigen foto's samenstellen. Voor dit soort activiteiten moet je wel lid worden maar dat is niet ingewikkeld en al jaren gewoon gratis. Ben je niet geïnteresseerd in zulke zaken dan zijn er altijd nog de honderden, nee duizenden gratis foto's die je kunt bekijken en/of downloaden om zelf te gebruiken waarbij ik wil opmerken dat je dan een stukje software moet downloaden van Webshots waarmee je toegang krijgt tot al dit fraais. Dit downloaden wordt op de pagina voor je gedaan als je helemaal linksboven op 'download' klikt en daarna op de blauwe downloadknop in het volgende scherm.
Busbrief 23  
De buslink is Weer-verkeer.rubrieken.com  Het actuele Openbaar Vervoer is hier een klein onderdeel van maar in combinatie met allerlei vervoers- en weersinformatie leek mij dit toch een aanrader. En vind je in het hoofdvenster niets meer van je gading dan kun je in de linkerkolom de alfabetisch gerangschikte rubrieken aanklikken en dan zit je zo nog wel een uurtje te surfen. Wil je echter in 1 keer weten of er files staan en wat de oorzaak is, klik dan eens op deze link en je bent in 1 oogopslag helemaal bij. Houdt de muis boven een geel vlakje en er verschijnt een korte toelichting. Trafficnet
Busbrief 24  
Om eens te zien wat je nog weet van verkeersborden kun je hier rondneuzen om verkeersborden op een frisse verrassende manier te bekijken, klik dan op deze link: Verkeersborden-animaties
Busbrief 26  
Hierbij een link naar een pagina waar je je rijmproblemen kan oplossen. www.rijmgein.nl  Mocht je zelfs in het geheel niet bij machte zijn om een gedicht in elkaar te flansen dan kun je op deze pagina zelfs met de gedichtengenerator het werk online op laten knappen. Minder persoonlijk natuurlijk maar in tijdnood altijd handig om in de buurt te hebben.
Busbrief 28  
Een link naar een niet vakgerichte pagina: Strips. Klik eens op "De Nederlandse Stripgeschiedenis" en je krijgt een fraai overzicht van alle strips door de jaren heen. Heel leuk voor de liefhebber en altijd een bezoekje waard voor de geïnteresseerde lezer
Busbrief 30  
Een aardige startpagina is b.v. www.tuxx.nl Op deze pagina vind je heel nuttige informatie. Geen superuitgebreide lijst maar toch zag ik een aantal mogelijkheden om in geval van noodzaak achter bepaalde informatie te komen. Ook het onderdeel "formulieren uitprinten" kan handig zijn. 
Busbrief 31  
Van 2 lezers kreeg ik de volgende 2 tips binnen. De eerste is er een met een bustintje en wel over miniatuurbussen. De naam is ietwat misleidend omdat er veel meer op staat dan miniatuurbussen. Trouwens het gedeelte met miniatuurbussen werkte (nog) niet maar het rechter kolommetje wel en daar staan prachtige foto's in over het verleden van de TET als aanvulling op de foto van vorige week. 
 
Een tip voor een programma dat heel handig is als je veel met een digitale camera werkt. De meeste zelfgemaakte foto's zijn nogal groot uitgevallen. Met dit programma kun je in 1 keer een map met zelfgeschoten foto's tot normalere proporties terugbrengen. Kijk zelf en probeer het eens. Op deze link meer info en de mogelijkheid om het progje te downloaden. Het is freeware dus geen gedoe met kopen of registreren. Photorazor.
Busbrief 32  
Een aardige link naar iets over Openbaar Vervoer dat nog niet door iedereen zelf ontdekt is, is misschien deze link naar de site van de Vereniging Reizigers Openbaar Vervoer. Ik zie ROVER als een soort Greenpeace van het OV dus een organisatie met een controlerend karakter, soms als een luis in de pels zoals dat heet. Bij Rover kom je terecht op een startpagina waar je via allerlei (door)linken verder komt bij van alles en nog wat op het gebied van het OV.
 
Voor de liefhebbers van de scanner heb ik de volgende link. P2000.  Binnenkort gaat ook onze regio over op het C2000 en P2000 hulpdiensten communicatiesysteem en dan is het luisteren uit de eerste hand naar politie, ambulance en brandweer op de scanner verleden tijd. Er zullen vast wel creatieve geesten op termijn iets bedenken waardoor dit mogelijk "gekraakt" kan worden maar voorlopig blijft alleen een ruis over. Op deze pagina kun je in ieder geval zien wat er zoal van minuut tot minuut aan de hand is en gebeurt. De regio Rotterdam-Rijnmond is al te zien en ook Haaglanden. Wil je je eigen regio zonder meldingen van ver weg dan moet je op het balkje rechtsboven klikken op 'menu' en daarna op het blauwe vierkantje. Nu zie je een lijstje met alle regio's en klik je op de juiste. Klik op 'wijzigingen doorvoeren' en je hebt alle meldingen uit een bepaalde regio.
Busbrief 33  
Wat is er toch veel te vinden op het internet waar mensen zich creatief op hebben uitgeleefd. Pas had ik die pagina naar dat waanzinnige balletjesgedoe en deze week wederom iets om je over te verbazen. Op fcmx.net zie je een tekenaar aan het werk die via een skelet en een functioneel naakt naar een bevallige vrouw toewerkt. De pagina duurt heel even om te laden zoals dat heet maar dan begint de kunstenaar en kun je zijn/haar snelheid zelf aanpassen van 1x de snelheid naar 16x het tempo. Als je met ruwe lijnen zoiets fraais kan maken dan zal ik mijn hulpeloze tekeningetjes maar niet ter sprake brengen.
Busbrief 35  
Misschien een handige pagina is de volgende: www.interglot.com Hier kun je in een handomdraai een woord laten vertalen vanuit diverse talen naar diverse talen. Je klikt op een vlag waarna een schermpje volgt om aan te geven van waar naar waar een woord vertaald moet worden. De talen Frans - Duits - Engels - Spaans - Zweeds en natuurlijk Nederlands zijn mogelijk.
Busbrief 36  
Een topper (vind ik) is Misdaadkaart 
Op deze kaart kun je je postcode invullen en dan krijg je te zien hoe de buurt er aan toe is.....
Tot mijn spijt ben ik door mijn linken naar buspagina's heen. Er zijn er natuurlijk nog genoeg maar die kan iedereen met een beetje Google-gevoel zelf vinden dus daar ben ik niet voor nodig. Heeft iemand nog een tip dan hoor ik dat graag. Hou er dan wel rekening mee dat ik een voorkeur heb voor pagina's waar niet alleen busfanaten wat aan hebben maar ook de terloops geïnteresseerde zoals ik al eerder aangaf in busbrief 33. Alvast bedankt.
Busbrief 37  
Ik heb begrepen dat er een heuse Sudoku-verslaving op gang is gekomen. Het kan geen kwaad om voor de liefhebber een pagina te vermelden waar je naar hartenlust kunt cijferen: Sudoku
Ook heel populair zijn de pagina's waar je je spullen kunt aanbieden of juist kunt zien wat er zoal voor een schappelijk prijsje aangeboden wordt. Via de volgende link kun je in 1 keer op 8 markten (of minder, naar eigen keuze) tegelijk je zoekopdracht invullen. Dat scheelt een heleboel tijd. Marktzoeker
Busbrief 39  
Een pagina met hele handige tips voor diegenen die moeite hebben met de gebruikershandleiding die meestal geleverd wordt door de fabrikant. Op deze pagina staat voor vele zaken een hele eenvoudige uitleg. Gebruiksaanwijzingen. Klik op de knop "De Lijst" en je vindt er alles wat je nodig hebt.
Busbrief 40  
Een serieuze link is naar deze pagina bij de online encyclopedie van Wikipedia: Brandpreventie
Goede adviezen zijn hier te vinden.
Busbrief 44  
Nog een paar linke links voor deze brief en de aprilgrap zit erop. Ga eens rondneuzen op 1-april.startkabel.nl en de rest wijst zich vanzelf.
Op deze Wikipedia-pagina kun je meer info over 1 april vinden: nl.wikipedia.org
Busbrief 45  
Misschien niet voor mijn leeftijdgenoten maar ik denk dat er genoeg onder jullie zijn die jongeren in hun huiselijk kring hebben en die geïnteresseerd zijn in eigentijdse videoclips van de huidige toppers op het gebied van hitparades zoals Kane of Anouk enz. Op de volgende pagina kun je naar al die moderne clips kijken. www.gratisvideoclips.nl  Verder is er voor ieder wat wils want via het archief kun je clips vinden van alle tijden dus b.v. de Bohemian Rhapsody van Queen of Child in Time van Deep Purple tot Een beetje liefde van Frans Bauer.
Niet alleen voor de videoliefhebber deze week info maar ook voor de radiofreak. Op de volgende link kun je circa 40 radiozenders in een handomdraai beluisteren: www.nederland.fm  Klik niet helemaal boven- en onderin want dat zijn advertentie 'knoppen' maar de hele linker- en rechterzijde en de rest zijn allemaal zenders.
Busbrief 47  

Meer passend bij de sfeer en de spruitjeslucht van vroeger tijden waar deze busbrief over gegaan is, kun je eens rondkijken op deze pagina over de jaren 50. Veel Amerikaanse foto's maar ook die geven een aardig beeld van de sfeer van toen. Zo vestigden reclamemakers, op de toen moderne manier, aandacht op producten van die tijd. Tip: Oldsmobiel-liefhebbers moeten vooral het hoofdstuk "cars" eens bekijken waar je fraaie plaatjes vindt van o.a. Cadillacs, Pontiacs en Buicks :  Plan59

Busbrief 49  
Heb je zin in een grote portie RouteMaster bussen dan kun je op deze link terecht: http://www.flickr.com/groups/routemaster/
Fraaie foto's van alle soorten en types. Aan documentatie op het internet over deze bussen geen gebrek.
 
Voor liefhebbers van gratis software voor allerlei doeleinden kan ik een bezoekje aan deze pagina aanbevelen: www.itips.nl
 
Met het oog op de Engelse taal op veel van de Routemasterpagina's, kun je misschien een helpende hand gebruiken in de vorm van een vertaalpagina, probeer deze dan eens: Vertalen
Busbrief 52  
Een pagina met daarop de mogelijkheid om een programma (gratis proefversie, daarna betalen) te downloaden waarmee in een handomdraai de oude langspeelplaat, een elpeetje, omgezet kan worden in een modern schijfje, een ceedeetje. Heb je nog wat vinyl in huis en ook nog de beschikking over een platenspeler, dan is dit mogelijk een kans om je oude muzikale liefde uit de kast te halen. Op de pagina staat een verwijzing naar een heldere (engelse) instructie om dit programma te gebruiken.
www.acoustica.com om lp's via de pc naar cd's om te zetten.
Busbrief 53  
Het internet puilt uit van de homepages maar zoek er maar eens een paar aardige uit, waar moet je beginnen. Gelukkig zijn er vele e-zines op dit gebied waardoor ik regelmatig wordt bevoorraad met goede tips die ik dan weer in mijn eigen 'e-zine' kan verwerken. Een e-zine is een digitale variant op een papieren magazine. Deze zijn in bladenzaken of kiosken te koop of je neemt net als bij de busbrief, een abonnement. Deze keer dacht ik i.v.m. de vakantie iets te zoeken voor kinderen. Een soort van startpagina met allerlei rubrieken die kinderen kunnen begrijpen omdat de onderwerpen in begrijpelijk Nederlands zijn geschreven. Mogelijk is het zelfs voor volwassenen aangenaam om iets zonder poespas te lezen waardoor er duidelijkheid ontstaat over van alles en nog wat. Probeer maar eens een paar klikken op deze pagina: www.jeugdbieb.nl
Busbrief 54  
Eerst de pagina van een bekende Nederlander waar je alle dossiers waar hij zich mee heeft beziggehouden kunt inzien. Peter R. de Vries
Als je er een paar hebt gelezen, raak je er door geboeid omdat detectives op televisie vaak erg onwaarschijnlijk lijken maar in deze dossiers zie je dat de werkelijkheid de fantasie weer eens overtr(o)eft.
Busbrief 56  
Een fascinerende pagina die ik tegenkwam betreft www.worldometers.info 
Helaas in het Engels maar met een beetje gezond verstand kun je al snel doorhebben wat hier bedoeld wordt. Op vele terreinen kun je hier zien hoe de groei is. Bij de geboortes zie je een snelheid die adembenemend is. Gelukkig gaan er ook mensen dood al moet dat maar niet te dicht in de buurt komen, maar zichtbaar is duidelijk dat dit elkaar niet in evenwicht houdt dus dat wordt nog wat in de toekomst.
 
Steeds vaker hoor ik mensen spreekwoorden en gezegdes gebruiken die niet helemaal koosjer in elkaar zitten. Niet alleen op straat maar zeker ook op radio en televisie. Journalisten die er een potje van maken. Zo hoorde ik pas nog de uitdrukking "met de hand over mijn borst strijken" maar dat is een verkeerde keuze want het spreekwoord luidt "met de hand over het hart strijken" oftewel "vergevingsgezind zijn". Dit is maar één voorbeeld, als je er op gaat letten kun je er velen vinden en als je dan wilt nakijken hoe het eigenlijk hoort, kan dat op deze link: www.spreekwoord.nl
 
Overal kom je de laatste dagen het woord "Canon" tegen en dan bedoel ik niet in de reclamefolders voor o.a. fotocamera's. Men heeft geprobeerd om onze geschiedenis in een soort overzicht samen te vatten en dat zorgt uiteraard weer voor een levendige discussie in de media. Als je wilt weten waar dit over gaat, kun je op www.entoen.nu zien wat de "Canon van Nederland" precies inhoudt.
Busbrief 57  
Minder luchtig en misschien niet voor iedereen even makkelijk om te doorgronden maar voor de liefhebber is hier heel veel te vinden op het gebied van arbeidsrecht. Voor werknemers én werkgevers. Doe er je voordeel mee in tijden van nood. www.arbeidsrechter.nl
Busbrief 58  
Voor liefhebbers van radio heb ik al eens eerder een tip in deze brief gezet maar ik vond de volgende pagina onlangs en ik wilde hem jullie niet onthouden. Op www.allradio.nl zie je heel overzichtelijk kleine afbeeldingen waar je op kunt klikken waarna je on-line naar een radiozender kunt luisteren. Je kunt ook een categorie kiezen via de tabbladen naar b.v. Pop - Rock - Klassiek - Kinderen enz. Veel luisterplezier.
Trouwens, liefhebbers van hits van nu en door de jaren heen kunnen op www.hitsallertijden.nl heerlijk snuffelen naar hun favoriete artiesten en hits.
Busbrief 60  
Op www.pvopdelftsewielen.nl is een pagina te vinden die in de komende tijd vanzelfsprekend in ontwikkeling zal zijn en blijven. Ondergetekende mag op deze pagina eveneens functioneren als webmaster. In deze hoedanigheid zal ik het toevoegen van nieuwe activiteiten en/of foto's van gehouden reisjes, feestjes en excursies tot mijn taken mogen rekenen maar ook allerlei berichten betreffende mijn regio Haaglanden.
Altijd handig zijn de zogenaamde 'portal' pagina's. Pas werd ik getipt over de volgende en inderdaad, het ziet er weer eens anders uit en kan zo nu en dan van pas komen: www.klikklik.nl Kijk b.v. eens bij Weer en Verkeer en klik dan op Traphic Fileinformatie. Je ziet nu een kaart met uiteraard de files maar ook kun je als je de cursor op de kaart boven een camera laat hangen een 'realtime' camera-opname zien van dat wegdeel. Grappig.
Busbrief 61  
Wil je je hart eens luchten over een televisie- of radioprogramma dan heb ik de oplossing. Alle omroepen en andere media zijn hier terug te vinden met naam, adres en telefoonnummer. Zoek eens in de blauwe menu's bovenaan de pagina en je zult veel gegevens vinden die soms van pas kunnen komen. www.radio.nl 
Ook handig kan de 3e link zijn. In een tijd van zogenaamde democratische vrijheid wordt onze bewegingsruimte steeds meer gecontroleerd. Overal word je nagetuurd door camera's met het excuus dat het voor je veiligheid beter is. Je persoonlijke gegevens zitten intussen in tientallen archieven en databases. Je dagelijkse doen en laten kan d.m.v. GSM-zenders precies teruggevonden worden enz. enz.
Busbrief 62  
Mocht je zo nu en dan eens een droom hebben waarvan je niet weet wat je ervan moet denken dan hebben de mensen die deze pagina gemaakt hebben dat voor je gedaan en hoef je nog alleen maar een trefwoord in te typen of op een van de letters van het alfabet te klikken. Wie weet word je een stuk wijzer v.w.b. de verwarrende dromen. www.droominfo.nl
Een beetje ouderwets doet zoiets wel aan maar toch kan het in sommige gevallen uitkomst bieden. Oma weet raad geeft tientallen handige, vaak huishoudelijke, tips die in onze moderne tijd mogelijk volledig buiten beeld zijn geraakt maar nog steeds ozo makkelijk zijn. En ouderwets? Nou het valt best mee want zelfs over cartridges staat een tip vermeld. www.omaweetraad.com
Ik weet niet van ophouden dus vooruit met de geit nog maar eentje. Ik vond hem verbazingwekkend boeiend. Op http://songteksten.net   kun je de Nederlandse vertaling van heel veel popliedjes vinden. Toen ik voor het laatst heb gekeken stonden er 8595 teksten van 2257 artiesten op. Geen kleinigheid en op deze manier kunnen buitenlandse teksten opeens een heel andere kijk op het liedje geven.
Busbrief 63  
Sommigen hebben nog weleens iets geërfd of zijn in het bezit van iets ouds waarvan ze niet weten wat het waard is (en dan bedoel ik niet de echtgenoot of echtgenote). Op www.deantieksite.nl  kun je eens rondneuzen of en hoeveel iets waard is.
Busbrief 64  
Misschien voor menige muziekliefhebber de ultieme oplossing om geliefde elpees eindelijk op een simpele manier om te zetten naar CD. Op van lp naar cd vind je een overzichtelijk verhaal waarmee het zonder ingewikkelde apparatuur of programma's zou moeten lukken. Misschien niet direct voor de echte beginneling maar met een klein beetje logisch inzicht zal dit best uit te voeren zijn. Geen lef? Kijk dan eens in de linkerkolom en snuffel daar eens rond. B.v. de link naar uitleg over afkortingen die te vinden zijn op een autoradio. We zien allemaal wel lettercombinaties staan maar weten niet wat PTY of RDS precies betekent. Hier staat een toelichting.
Busbrief 65  
Op vervoersgebied geen buslink maar wel eentje die ik van Ruurd toegestuurd kreeg en die ik iedereen wil aanbevelen. De naam van de link zegt al iets over de inhoud maar ga eens kijken en lik je vingers af bij het zien van zoveel fraaie foto's. oude daf
In brief 64 heb ik een link naar het autoverbruik gezet en deze keer een link naar andere auto-informatie. Op www.autosnelwegen.net  vind je allerlei toelichting over elke snelweg in Nederland, België en Luxemburg. Fraaie foto's van de omgeving van die wegen kun je vinden als je op het cameraatje klikt dat rechts bovenaan staat.
Van Wendy B. uit Loosduinen kreeg ik een fantastische tip die uitstekend past in deze busbrief. Handige pagina om te zien waar iemand zich bevindt aan de hand van zijn mobiele telefoonnummer. Open de site en geef een mobiel nummer op, altijd makkelijk om iemand terug te vinden. www.sat-gps-locate.com
Busbrief 66  
Ook de thuisblijvers kunnen zichzelf misschien verwennen met aanbiedingen uit de vele folders die op deze pagina staan. Bovenin staan ze allemaal gerangschikt op categorie en bij sommigen moet je gewoon via volgende en vorige naar andere pagina's uit de folder maar het kan ook zijn dat je de bladzijde rechtsonderaan vast kunt pakken met je muis en dan klikken zodat de bladzijde vanzelf omslaat. Bekijk de boel eens op je gemak op www.reclamefolder.nl
Doordat YouTube zo ontzettend populair is, heb ik hier een link naar 'n pagina waar je filmpjes om kan zetten en op kan slaan voor later gebruik. www.zamzar.com 
Je bladert naar het bestand en laat het online omzetten, je kiest de bestandsvorm (meestal avi of mpg) waarna het via de mail naar je opgestuurd wordt.
Wil je liever direct van de YouTube-pagina het filmpje omzetten dan kan dat op www.zamzar.com/url/  Als je op een YouTube-pagina naar een filmpje kijkt, ga je naar de adresregel van je browser en dan selecteer je die en kopieert hem waarna hij op de Zamzarlink geplakt kan worden. Kies weer de bestandsvorm waarnaar het filmpje omgezet moet worden (meestal dus avi of mpg), vul je emailadres in en de boel wordt afgeleverd. Ook andere zaken kun je daar converteren zoals muziek, documenten en foto's.
Busbrief 67  
Minder artistiek maar wel prettig om een overzicht te hebben van de tijdzones op de wereld. Vooral omdat de wereld steeds kleiner wordt en iedereen tegenwoordig wel ergens ver weg familie of vrienden heeft. Maar hoe laat is het daar ook alweer? Hier zie je dat in 1 oogopslag: Wereldklok
Dat Microsoft ons 'dwingt' om klant te zijn, hebben ze daar pas nog in de portemonnee gevoeld. Toch zijn er gelukkig ook positieve Microsoftzaken te melden. Een kleine voorziening die sinds kort openbaar is, is de vertaalpagina van Microsoft. http://www.microsofttranslator.com/ 
Ik heb een aantal testen gedaan en het valt niet tegen. Je zult merken dat er ook weleens een verkeerde vertaling uit de bus rolt maar dat komt omdat veel woorden meerdere betekenissen hebben en dat wordt niet altijd goed herkend door de vertaalpagina. Niets is perfect maar het is een handige hulp zo nu en dan.
Busbrief 68  
Een pdf kan worden gelezen in het programma Adobe Reader dat op de meeste computers wel aanwezig is of anders d.m.v. het gratis programma PDF-XChange Viewer dat te downloaden is op www.snapfiles.com
Busbrief 69  
Toevallig surfde ik tegen deze pagina op. Een zeer goed gevulde webpagina over het OV met info in de meest uitgebreide vorm. Kijk er vooral eens rond en geniet er van. www.mp-produktie.nl
Normaal gesproken ben ik meer een tegenstander dan een voorstander van reclame. Op televisie vind ik het enorm hinderlijk. Makkelijk als je even naar het toilet wilt of iets in wil schenken maar dat doe ik nooit iedere 10 minuten dus de meeste tijd erger ik me alleen maar. Toch zijn er uitschieters op dat gebied. Een daarvan is de internetreclame van de Hema. Start deze pagina en kijk wat er gebeurd, heel fraai gemaakt. http://producten.hema.nl/
Wie in deze sentimentele dagen van het jaar nog een schepje bovenop wil gooien, kan terecht op deze link. Allemaal nostalgie wat de klok slaat. Er zijn o.a. veel afbeeldingen te zien van oude strips en tv-series en vaak zijn er fragmenten te beluisteren.Surf naar: www.minigroove.nl
Busbrief 70  
Er zijn niet alleen busliefhebbers natuurlijk maar op alle terreinen heb je mensen die een voorkeur hebben. Treinen, trams maar ook natuurlijk vliegtuigen. Voor hen heb ik deze link gevonden: www.airtraffic.eu  Je kunt precies zien vanuit welke stad/vliegveld er vluchten zijn naar bepaalde bestemmingen. Je gaat met je muis boven een plaats staan zoals b.v. Amsterdam of Rotterdam, je klikt en na enige seconden zie je alle verbindingen in beeld. Volg een lijn en je komt op de aankomstplaats terecht. Ook zie je direct de kosten van de vlucht bij diverse maatschappijen. Naar een andere vlucht? Klik op 'reset' rechts bovenin en je kunt weer beginnen.
Busbrief 71  
Last.fm is een fantastische pagina. Je typt er de naam van de artiest in die je wilt horen en er wordt gezocht naar een radiostation waar dat gedraaid wordt. Is dat niet direct beschikbaar dan komt er muziek van gelijkwaardige artiesten. Ook kun je er video's vinden van alle topartiesten. Heel leuk om eens in te grasduinen.
Onlinenewspapers is de pagina bij uitstek om het wereldnieuws te volgen. Per werelddeel of per land is een keuze te maken van alle kranten die wereldwijd online verschijnen. Als je alleen al kijkt wat er vanuit Nederland beschikbaar is, dan maakt dat nieuwsgierig naar de aantallen uit het buitenland. Nou, ik heb Engeland eens geprobeerd en dat is al onderverdeeld in 2 pagina's vanwege het grote aanbod en de lijst van kranten die je dan dus te zien krijgt is eindeloos. Misschien is de belangstelling voor kranten uit China niet zo groot vooral als de tekst eruit ziet als onderstaande schermafdruk maar toch is het wel grappig om eens te zien hoe het nieuws eruit ziet in alle landen van de wereld. Gewoon een verloren uurtje snuffelen geeft een leuk overzicht.
Busbrief 72  
Opeens was daar een mailtje van Teun van Mourik met een verhaal over zijn unieke hobby. Op busgebied worden vaak dezelfde paden bewandeld, veel met foto's of een verzameling dienstregelingen e.a. maar Teun heeft iets gedaan wat ik niet eerder heb gehoord of gezien. Een monnikenwerkje denk ik maar op deze manier word je geen hangoudere of zoiets. Teun heeft er al de landelijke pers mee gehaald door de aandacht van het AD onlangs maar dat valt natuurlijk in het niet met de aandacht van de busbrief voor zijn hobby. En dan ben ik zelfs serieus want het AD is leuk voor de algemene lezer zoals de naam al doet vermoeden maar de busbrief is voor de echte doelgroep.
Teun schrijft mij:
"Mijn hobby is het maken en verzamelen van, voor zover mogelijk, alle logo's van openbaarvervoer bedrijven in Nederland, in de ruimste zin van het woord. Wat moet je je daar bij voorstellen. Ik kwam ooit in Enschede bij de T.E.T. binnen en in de hal hing een afbeelding van het Twents Ros. Dat vond ik zo mooi ,dat ik dat na ben gaan maken van oud plastic,(acrilaatplaat). In eerste instantie heb ik al het materiaal wat ik er voor gebruik uit de afvalbak van reclamebedrijven gekregen. Het lukte me wonderwel een fraai exemplaar te maken en dat heb ik zo mooi gevonden ,dat ik daarmee door ben gegaan, met als resultaat nu een verzameling van ruim 280 logo's uit heel het land.
Allemaal met de hand uitgezaagd en geplakt, met een klein standaardje er onder. Dit alles staat bij mij in zes vitrinekasten op zolder maar er kraait verder geen mens naar.
Niet dat ik het wegdoe hoor begrijp me goed, maar er is verder helaas ook geen aandacht voor. Nu zag ik de vraag van jou, dus bij deze heb ik vermeld dat ik een verzamelaar ben. Ook sta ik op internet bij een kameraad op de pagina."
Als je het wil bekijken:
 www.logomuseum.nl  en wil je reageren dan kan dat via het emailadres van Teun: te.co@casema.nl
Busbrief 73  
Als iemand die geboren en getogen is in Delft, was ik verrast om op YouTube dit filmpje uit 1923 tegen te komen. Voor velen onder de busbrieflezers niets herkenbaars maar voor vele anderen juist wel. Al ken je Delft dus niet, dan zie je hier een prima kwaliteit sfeeropname uit een letterlijk grijs verleden dat in deze busbrief met nostalgische doelstelling niet misstaat. Delft 1923
Ook kwam ik een link tegen naar een collega die een verzameling verhalen op internet heeft gezet van eigen hand. Een soort BusBabbels maar dan van Tineke Boogaarts. Opvallend was dat de laatste bijdrage stond vermeld als september 2004 dus ik neem aan dat Tineke haar ervaringen niet meer op papier zet of misschien haar carri�re op een ander terrein heeft voortgezet. Hoe het ook is, hier staan 26 leuke verhalen.
Heb je altijd al de gedachte gehad: "Ik zou wel de cockpit van een airbus 380 van HEEL dichtbij willen bekijken?" Klik dan op bijgaande link. Deze is echt prachtig, je kunt alle kanten uitkijken met de knoppen onderaan het beeld, ook in- en uitzoomen. Airbus 380
Busbrief 75  
Witgoed is de verzamelnaam voor alles apparaten die voor 90 % een witte buitenkant hebben zoals koelkasten en wasmachines. Als je van plan bent op dat gebied een nieuwe aan te schaffen dan is deze tip misschien wel goud waard. Op www.virtuelevakman.nl kun je prijs/kwaliteitvergelijkingen opvragen die ik nergens anders zo handig en overzichtelijk heb gezien.
Is er dan helemaal geen link op busgebied? Toch wel, een heel aardige zelfs, op www.bus-idee.nl kun je veel informatie vinden over touringcarbedrijven met o.a. tips voor dagjes uit. Ik zou zeggen: klik gewoon eens wat rond.
Busbrief 79  
Ook aardig om eens notie an te nemen is deze pagina: www.ovloket.nl
Eindelijk in deze busbrief weer eens aandacht voor een link naar het OV. Niet allemaal gaan klagen nu maar als het nodig is, kun je het hier doen.
Busbrief 80  
Op nl.youtube.com kun je een filmpje bekijken met daarin de werkwijze om je eigen filmpjes naar YouTube te kunnen zenden.
Busbrief 81  
Een leuke pagina voor de liefhebber van televisieseries. Klik bij de Index op de letter van een serie b.v. Flintstones en zie, de tune wordt afgespeeld en je kunt het nog downloaden ook. http://www.televisiontunes.com/index.php
 
Wij zijn (bijna) allemaal busfanaat natuurlijk maar er is meer op de wereld. Je hebt treinliefhebbers of tramhobbyisten en vrachtwagenverzamelaars enz. enz. Hier is het een en ander te vinden voor de verstokte tractorfan. http://www.tractorfan.nl/
 
Momenteel probeert de overheid de burgerij in te schakelen bij het opsporen van criminelen via sms en internet. Ben ik nou gek of zijn zij het. Hoe deden ze dat dan vroeger toen er nog met potlood en gummetje werd gewerkt? Rechercheren over de rug van het publiek? Ga gewoon je werk doen en zet mij niet in de rol van 007. Voor degene die altijd al een band had met Sherlock Holmes hier toch de link. http://www.boevenvangen.nl/
Busbrief 82  
Met het oog op het nieuwe jaar en het onderwerp van deze busbrief kan ik iedereen de volgende link aanraden: http://www.betrouwbarebron.nl
 
Op de valreep kreeg ik van Gerard nog een fraaie pagina toegestuurd die hoewel in de franse taal, toch zeer de moeite waard is. Het geeft een goed beeld vanuit de hele wereld en als je op een icoontje klikt, kom je terecht bij een pagina in het nederlands met daarop heel veel informatie. Meer verklap ik niet, kijk zelf maar op http://www.jabo-net.com/heure.html
Busbrief 83  
Van Roland en Jolanda kreeg ik een hele leuke voor de liefhebbers van muziekclips. Lijsten met hits op alfabet met de filmpjes én de teksten. Klik op het alfabet.
Busbrief 84  
In deze barre crisistijden is het voor iedereen die door een bedrijf werkzaamheden wil laten uitvoeren, zaak om daar zorgvuldig zoekwerk voor te verrichten zodat je de beste diensten voor de beste prijs probeert te vinden. Op deze link vind je daar de nodige hulp bij door offertes te vergelijken. http://www.multiofferte.nl/
Busbrief 85  
Aan linken geen gebrek deze keer. Ik heb er zelfs al genoeg voor de volgende keer. Wat een luxe. Voorlopig staan er hieronder 6 met een hele interessante inhoud. Hopelijk vinden jullie dat ook. Op http://html5.justhearit.com/ vinden jullie een fraai vormgegeven pagina waar je naar muziek en muziekclips kunt zoeken. Voor de liefhebber misschien een handige uitbreiding van de mogelijkheden op internet.
  
De tweede link van deze busbrief is er eentje voor in de favorieten. Handige info over een heel jaar op Feestdagen
 
De laatste link van deze keer is natuurlijk onontbeerlijk voor de hard-core weggebruiker. Snuffel eens door de informatie die hier geboden wordt. Misschien kun je je voordeel ermee doen. http://www.flitsservice.nl
Busbrief 87  
Ik heb al eens eerder iets geplaatst over gratis telefoneren ipv een x-bedrag per minuut maar daar kun je nooit teveel aandacht aan schenken dus hier nog eens zo'n pagina met gratis nummers: http://www.gratis0900.nl
 
De kredietcrisis zorgt voor een andere manier van vakantie houden bij veel mensen.
Als je verlegen zit om wat tips dan is deze uitgebreide pagina iets om te bezoeken. http://vakantie.101tips.nl/goedkoop.html
Busbrief 88  
Liefhebbers van SimCity en Transport Tycoon opgelet!
Simutrans is een geheel gratis transport-simulatie-spel. Het is een open source spel (open source = wordt ontwikkeld door de gebruikers). Iedereen kan uitbreidingen voor het spel maken, en dat is te merken. Simutrans is op veel punten zelfs uitgebreider dan het commerciële spel Transport Tycoon. Je kunt werken met treinen, vrachtauto's, bussen, vliegtuigen, schepen, monorails en trams. Het aantal verschillende voertuigen en gebouwen is enorm en je kan kiezen in welk land of omgeving je het spel wilt spelen. http://www.simutrans.com/index.html
 
Op http://coraline.com het mooiste wat ik ooit heb gezien als webpagina mét Explorer 7 of hoger. Afhankelijk van je internetverbinding zal het langer of korter duren voor de pagina geladen is. Als het eenmaal zover is, zie je een animatie die zich uitstrekt naar links en naar rechts verder dan je scherm en door de muis naar de rechter- of linkerrand van je scherm te bewegen gaat de animatie mee. Ook naar boven en beneden valt te bewegen. In het landschap kun je daarna op allerlei zaken klikken. Kijk zelf en geniet.
Tot slot van deze surftips een simulatie van verkeersopstoppingen. Op deze link kun je zien wat er gebeurt als een bepaalde hoeveelheid auto's een rijksweg oprijden. Je kunt zelf hoeveelheden instellen en ook andere verkeerssituaties aanklikken. Heel leerzaam om te zien waardoor de boel gaat vastlopen. Verkeerssimulatie
Busbrief 89  
De ontwikkelingen gaan zo snel dat menigeen nog denkt dat radiogeluid uit een radio komt. Het was lang wel zo geregeld maar sinds de digitale revolutie is alles door elkaar gaan lopen. Je fotografeert met je telefoon en belt met je computer. Over een paar jaar bak je een ei in je DVD-brander en kijk je televisie via je de wasmachine.....Radio is in ieder geval heel makkelijk wereldwijd te vinden zonder aan afstemknop te draaien. Kijk op de volgende link. http://www.radiofm.nl
 
Een heel creatieve geschiedenisles is te vinden als je op de volgende link klikt. http://cliptank.com/PeopleofInfluencePainting.htm Een prachtige verzameling mensen van toen en nu en als je de muis er over heen haalt, zie je dat je op al die types kunt klikken en dan komt er een toelichting van Wikipedia tevoorschijn. Leuk bedacht, mooi gemaakt.
Busbrief 90  
Wendy tipt ons: Natuurlijk bestaat het risico dat je deze link al eens in een van je busbrieven vermeld had, maar hij is zo veelzijdig en handig dat ik dat risico graag neem: http://www.encyclo.nl
Je kunt hier allerhande zaken opzoeken (staan links verdeeld in diverse categorieën) maar kijk vooral ook eens in de rechterkolom, waar wat handige tools staan, zoals een vertaalhulp naar Engels/Frans/Duits/Spaans, afijn kijk zelf maar. Groetjes, Wendy B.
 
Een van de meest bezochte pagina's van Nederland is de buienradar. Als we niet over het weer praten dan kijken we er wel naar op internet dus vanwege de populariteit ook een tip in de busbrief. http://www.weernetwerk.nl/index.php
Busbrief 91  
Autoliefhebbers zijn er in ruime mate in alle bevolkingsgroepen dus deze link zal best in de smaak vallen. Het is geen suf nieuws en alle merken zijn aanwezig. Klik je een beetje verder dan je neus lang is dan kom je fraaie filmpjes tegen van de diverse wagens. Kijk zelf maar op http://www.suvnieuws.nl
Busbrief 92  
Het is puur toeval dat ik deze link op dit moment plaats. Hij stond al in het voorlopige ontwerp voor deze busbrief voordat de grieppaniek de afgelopen weken toesloeg. Elke opzet berust dus op toeval. Toch kan het geen kwaad om in deze tijd van grote gezondheidsrisico's eens te bekijken hoe het een en ander juridisch geregeld is en kan worden. Doe er je voordeel mee (in dit geval de nabestaanden!!) Erfenis
 
http://www.lichaamstaal.nl is de volgende link en de naam ervan zegt genoeg. Diverse testen en toelichtingen over de wijze waarop wij elkaar denken te begrijpen als we b.v. onze schouders ophalen of de wenkbrauwen fronsen. De stem, handgebaren, gezichtsuitdrukkingen en de stand van je lichaam vertellen meer dan je zou willen. Lees en begrijp meer van je omgeving.
Busbrief 93  
Nostalgie vindt altijd een vertrouwd plekje in de busbrieven. Op http://www.iconenvandepost.nl/ vind je bekende, bijna vergeten spullen van de PTT, KPN of TNT. Ik weet soms niet meer hoe iets heet want zo weet je het en zo heet het weer anders. Ik word te oud voor die onzin. Toch raad ik jullie aan je herinneringen te toetsen aan deze pagina. Ga met je muis over de iconen en klik er op eentje. Ga daarna gewoon verder in het aanzwellende woud van postherinneringen.
Busbrief 95  
We hebben weer link naar een passende pagina in deze brief: http://www.chauffeursvereniging-friesland.nl Van Harm V. kreeg ik deze tip en ik geef hem graag door.
 
Tvgids is een zeer handige pagina met gegevens voor de televisie programma's van vele zenders.
 
Zo ook deze folderpagina. Veel mensen hebben een NO sticker op de deur aangebracht zodat er geen reclamevervuiling optreedt maar zo nu en dan kan het van pad komen om toch even te kijken wat en waar de juiste aanbiedingen zijn te vinden. Gebruik dan deze digitale folder met folders van vele winkels. http://www.folderz.nl
Busbrief 96  
We hebben ook weer link naar een passende pagina in deze brief vol oudere bussen en dus ook naar oudere chauffeurs http://www.seniorplaza.nl
Het woordje senior verraadt al een beetje de inhoud van deze link maar toch is er ook voor jongere belangstellende heel veel nostalgisch materiaal te ontdekken waarmee je enige cultuur kunt opsnuiven. Maar ook Gezondheid, Computer en Vakantie zijn hoofdstukken waar je je voordeel mee kunt doen. Kijken dus.
 
Toen ik de volgende link vastlegde om in deze busbrief te plaatsen wist ik nog niet dat er zoveel commotie zou ontstaan op het gebied van politieke partijen. Zeer actueel dus om hier eens je licht op te steken. http://www.politiekinnederland.nl
 
Daarop voortbordurend kan deze link niet ontbreken. Op http://www.radarvirtuel.com zie je wereldwijd vliegtuigen op de kaart. Klik op een ervan en je ziet allerlei interessante details, als je natuurlijk in de luchtvaart bent geïnteresseerd.
Busbrief 97  
Recent heb ik linken geplaatst over de luchtvaart en nu heb ik er weer eentje die heel bijzonder is over hetzelfde thema. Als de pagina goed geladen is, kun je met je muis schuiven en draaien en als dat nodig is staan er onderaan navigatieknoppen waarmee je ook kunt bewegen. Fraai beeld en een indrukwekkend overzicht van de cockpit. http://www.gillesvidal.com/blogpano/cockpit1.htm
Busbrief 98  
Lyricstube is precies wat de naam zegt. Je ziet een flink aantal namen van artiesten en als je klikt op een naam zie je een filmpje via YouTube van die artiest en daarnaast de tekst. Naar onderen staan nog veel meer nummers van die artiest. http://www.lyricstube.net/
Busbrief 99  
Een YouTube link. Het is een vrolijke  beestenboel in het oerwoud! Op deze link heeft iemand lekker zitten monteren en het resultaat is een grappig filmpje. YouTube 2
 
Opnieuw zo'n speciale link. Hier zie je de "Hudson river landing" van het Airbus A320 vliegtuig in 2009. Maar niet alleen dat, je krijgt een complete vlucht te zien mét o.a. de stemmen uit de cockpit. Fascinerend!! Hudson landing
Busbrief 101  
Nog geen pasfoto's laten maken en steeds vergeet je het weer.....nu op http://www.maakjepasfoto.nl/
Ik heb het zelf niet getest maar misschien zijn er gegadigden die het willen proberen.
Busbrief 102  
Wie heeft er geen herinnering aan televisieprogramma's van vroeger en dan met name uit zijn of haar kindertijd. Op de volgende link zijn er heel veel verzameld dus haal je hart maar op. Series van Vroeger.
Ongelooflijk, hoeveel werk zou er in dit schilderij zitten...een mooi kunstwerk en wanneer je naar de mensen wijst MET DE MUIS, verschijnt de naam van die persoon en wanneer je op die persoon klikt, krijg je meer informatie over deze persoon. Ken jij ze allemaal? Klik hier....
Nog een beetje geschiedkundige informatie maar dan wel op heel fraaie eigentijdse manier vormgegeven. Alleen de manier waarop deze pagina gemaakt is, verdient al een bezoekje. 2e wereldoorlog.
Busbrief 103  

Een fascinerend filmpje over de moderne technieken die mogelijk op redelijk korte termijn beschikbaar komen. Wordt DIT DE TOEKOMST?.... of blijft het Fictie?..

Busbrief 104  

Geweldig mooi om te zien hoe men een vliegtuig bouwt. Op dit YouTube filmpje, nou zeg maar film vanwege de grootte en de kwaliteit, zie je in een rap tempo (2 minuten en 31 seconden) hoe een vliegtuig samengesteld wordt. YouTube

Busbrief 105  
Vooral in deze tijd waarin veel mensen lange afstanden afleggen om uit te kunnen rusten....zal deze pagina mogelijk handig zijn. http://www.afstandmeten.nl
 
Ook wil ik graag weer eens een link naar een busgerelateerde pagina lanceren. Ik kreeg hem toegestuurd van John N.
Het is een link met een Belgisch tintje: ZONE 1 van oud tot nieuw staan daar voertuigen uit het Belgische OV te pronken. Een aanrader voor de hobbyist.
 
Op VRAAG HET DE POLITIE is van alles te vinden over wat wel mag en wat niet. Op alle terreinen van de maatschappij zijn vragen en antwoorden te vinden maar ook zelf iets vragen behoort tot de mogelijkheden.
 
Er zijn filmpjes met reclames in alle soorten en maten maar wat je hier voorgeschoteld krijgt is fenomenaal. En dat allemaal voor een glas Japans bier......Wat een kei van een reclame . . . ! Echt heel gaaf, een aanrader!! Saporro bier
Busbrief 106  
Met mijn religieuze gevoelens is het niet al te best gesteld in de ogen van gelovigen. Ik zal maar spreken van eb in plaats van vloed. Toch wil ik niet voorbij gaan aan een van de zaken die o.a. dankzij het geloof is ontstaan: Kunst. Op deze link kom je virtueel terecht in de Sixtijnse kapel van het Vaticaan en kun je met muisbewegingen de hele ruimte van top tot teen bekijken. Heel fraai. http://www.vatican.va/various/cappelle/sistina_vr/index.html
 
Figuurlijk gesproken ver verwijderd van de Sixtijnse kapel is een tentje in het open veld. De naam van de link verraadt wat je er mee kunt vinden. Een handige pagina voor kampeerders die Frankrijk tot hun favoriete bestemming gemaakt hebben. Zoek je een camping ergens in Frankrijk, klik op het gebied en je wordt op je wenken bediend. http://www.kampeerkaart.nl/

Fascinerend. Heb je geen aquarium of heb je er juist wél eentje? Beide partijen kunnen nu zonder gevaar voor hun leven lekker tussen de haaien zwemmen op: Haaien Acrobatiek in een AQUARIUM

Tot slot een link naar een filmpje op Youtube dat heel erg goed past bij deze busbrief. Velen van ons zullen het herkennen en voor de jongere generatie is het mogelijk een 'eye-opener' om te zien hoe nog niet zo heel erg lang geleden Nederland eruit zag. Terug  naar de jaren '50

Busbrief 107  
Fraai vormgegeven en boordevol meldingen, kijk op www.alarmcheck.nl  en probeer het uit. Er valt van alles aan te vinken en uit te vinken maar ook te kiezen. Als voorbeeld: kies linksboven de knop "selecteer regio" en je ziet de mogelijkheden vanzelf verschijnen. Je kunt ook rechts in het overzicht van de laatste meldingen kiezen voor 'haaglanden' ipv 'landelijk'. Nieuwsgierig naar die politie/brandweer/ambulance sirene die je in de verte hoort? Hier vind je het antwoord.

Heel bijzonder vormgegeven en je vindt er echt veel financiële informatie. Het is dan wel Amerikaanse informatie maar in deze tijden van grote economische onzekerheid kan het geen kwaad om te zien wat er allemaal gebeurt aan de andere kant van de 'grote haringvijver'. Er valt op alles te klikken en via b.v. het groene cirkelpijltje kun je zelfs de verwachting voor 2015 te weten komen. Onderaan zie je 'auto sales' en daar kom je het een en ander over de Amerikaanse merken te weten. Voor velen mogelijk teveel abacadabra maar voor de liefhebber interessante info op www.usdebtclock.org

Dit is geweldig! De nieuwe generatie foto's, je kunt rondom kijken, omhoog, omlaag, het maakt niet uit. Klik op de snelkoppelingen en laat je verbluffen.

Gebruik je muis om te sturen terwijl je je linkermuisknop ingedrukt houdt, niet te snel anders wordt je zeeziek.
Busbrief 109  

http://twimmer.com  is voor de meeste Twitteraars mogelijk een leuke aanvulling. Op deze pagina zie je de meest actuele onderwerpen van de twitterende medemens, de zogenaamde 'trending topics'.

Gewoon een fraai reclamefilmpje van slechts 40 seconden.

Op http://www.vindeenombudsman.nl  staat wat de naam zegt: vind een ombudsman. Wanneer dan? Een ombudsman of ombudsvrouw is een ambtenaar die de taak heeft om als onpartijdige instantie klachten van individuele burgers tegen de overheid, instellingen en bedrijven te onderzoeken. Oftewel, heb je een conflict met een instantie, vecht je dan niet suf maar schakel zo'n ombudsman/vrouw in. Ze zijn er voor.

Busbrief 110  

Op http://www.alletop10lijstjes.nl/ deze link staan lijstjes met vele top tien lijsten van bijzondere zaken zoals Top 10 meest gestoorde sporters of Top 10 Bijzondere Biertjes enz. 
Gewoon geinig om eens te bekijken maar de top 10 meest gestoorde buschauffeurs heb ik niet kunnen vinden..........

Een grappige pagina hier. Op http://www.audepicault.com/fanfare/fanfare.htm kun je zelf je fanfare orkest samenstellen door op de muzikanten te klikken. Nogmaals klikken en hij stopt weer. Allemaal tegelijk of een of twee kan ook.

Wist je dat er ooit bij de HTM een goederentram heeft gereden? Op http://www.neecke.nl/Den%20Haag%20Goederentram%20HTM.htm is daarover het een en ander te lezen mét foto's.
Peter van der Reest weet er het volgende aan bij te dragen: "Over de goederentrein van de HTM nog even een kleine aanvulling: de bijnaam van deze (slecht remmende) locjes was “strijkijzer”, niet alleen door z’n vorm maar ook omdat ze al fluitend menig fiets en auto hebben plat gestreken. Toen het verkeer steeds drukker werd, kregen diverse grote kruispunten waarschuwings- of stoplichten vanwege deze trein. Vaak heb ik ze gezien in mijn Haagse tijd omdat we in mijn jonge jaren meestal met lijn 11 reisden."

Busbrief 111  

Op deze pagina is ook veel vakantie informatie te vinden maar dan meer als je al een bestemming hebt en je wilt er meer over weten. Klik vrolijk rond in de wereld en ontdek wat je nodig hebt. Van het afraden van het drinken van kraanwater op Malta tot informatie over verloopstekkers in Hongkong enz. enz. Kijk op http://www.landenkompas.nl

Busbrief 112  

Op Raym's fotosite staan vele vele honderden foto's. Klik er eens doorheen als je fraaie plaatjes houdt. Je kunt ook stemmen voor je favoriete foto.

http://www.meldknop.nl/ staat volop in de belangstelling en terecht want er gaat veel mis op het internet: pesten, stalking, misbruik enz. Gelukkig gaat er ook heel veel heel goed maar je zal maar hulp nodig hebben dan pak je elke digitale strohalm dus vandaar deze link.

Er zijn vele pagina's waar je vroegere bekenden of klasgenoten kunt ontmoeten. Deze is zeker de moeite waard. Klik niet op Lexa want dat is gewoon dating reclame maar voer de invulvakken links op de webpagina in en vindt oude bekenden terug. Verrassend hoeveel bekende gezichten worden gevonden. http://www.schoolfotobank.nl/

Busbrief 113  

Hieronder 3 Youtube filmpjes die ook veel met het OV te maken hebben. Reclamespots van het Belgische OV-bedrijf De Lijn. Mogelijk bij velen onder jullie al bekend maar voor degenen die het gemist hebben hierbij alsnog.
http://www.youtube.com/v/gBnvGS4u3F0?hl=en&fs=1&autoplay=1

Busbrief 114  

Na al het sportgeweld van de afgelopen maanden, start het gewone werk weer in de vorm van o.a. de Eredivisie, met of zonder meneer Murdoch. Klik op deze link en lees de informatie van en over de clubs uit deze divisie. Voetbal uit de eredivisie

Heel leuk deze pagina. Op http://www.onlinetimer.nl/ kun je aangeven hoe laat je gewaarschuwd wilt worden. Wie kent niet de snelheid van de tijd als je lekker op internet aan het surfen bent. Gebruik een aparte tab voor deze link en op de ingestelde tijd word aangegeven dat het tijd is om af te sluiten of het eten op te zetten of wat dan ook. Soms is het heel simpel.

Busbrief 115  

Een heel informatieve pagina voor gebruikers van de luchtvaart http://www.flightradar24.com/ Met de muis kun je via het scrollwieltje inzoomen of uitzoomen maar ook kun je door de linkermuisknop vast te houden, heen en weer schuiven om zo naar een andere plek op de kaart te gaan. Op de blauwe icoontjes klikken leidt naar een luchthaven en in een venstertje zie je welke vluchten daar vertrekken of aankomen door rechtsbovenin te kiezen voor 'inbound' of 'outbound'. Zeer fraai is de info die je ziet als je op een vliegtuig klikt. Je krijgt de route te zien op de kaart maar ook opent een nieuw venster aan de linkerkant van je scherm met alle informatie van dat vliegtuig zoals b.v. hoogte, snelheid, vertrekpunt en waar naartoe. Echt een topper is het gebruik van de blauwe knop in het linker scherm waarop de tekst staat "cockpit view". Als je daarop klikt, zit je opeens in de cockpit en zie je via Google Earth hetzelfde als de piloot ziet. Klik je op de tuimelschakelaar op het dashboard bij 'view' dan zie je het vliegtuig voor je uit vliegen. Gewoon een beetje stoeien met de mogelijkheden en je blijft je verbazen. Veel plezier met deze link.

Een zeer sfeervol filmpje met een fraai stukje muziek op http://www.youtube.com/watch_popup?v=ThFCg0tBDck Ga er voor zitten en geniet.

Ik weet wel dat deze tip een beetje aan de late kant komt, zeker als ik naar buiten kijk en daar de herfst vrolijk bezig zie. Toch wil ik hem doorgeven want er zijn altijd fietsliefhebbers die hier hun voordeel mee kunnen doen. Op http://www.fietsersbond.nl/fietsrouteplanner/ kun je een route samenstellen en als je het tabblad 'locaties' aanklikt, kun je aangeven wat er allemaal in je route opgenomen moet worden zoals fietsponten, fietsenmakers en restaurants. Uiteraard is na het maken van een route deze ook uit te printen. Een toppagina.

Busbrief 117  

De boetes worden steeds hoger en het loont de moeite om zo nu en dan voordat je op pad gaat met de auto om eens te kijken waar men staat te wachten om je centjes in ontvangst te nemen. Op de volgende pagina kun je nagaan waar en wanneer er geflitst wordt. Ook files en trajectcontroles staan vermeld. Verder is er een app beschikbaar voor de smartphone dus kijk even op Flitsmeister

Busbrief 118  

http://origineelovernachten.nl/ is een uitkomst voor iedereen die het gewone niet zo boeiend meer vindt. Slapen op de gekste plekken. Ik zie dat er een nachtje in een tram of trein doorgebracht kan worden maar vreemd genoeg staat een bus (lees MB200) overnachting er niet bij. Een gat in de markt misschien?

http://www.arbeidsrechter.nl/ is een pagina met veel informatie met betrekking tot o.a. het arbeidsrecht maar ook zijn er 2 tabbladen waar het een en ander te lezen is over ondernemingsrecht en ambtenarenrecht. Kan altijd van pas komen dus even bij de favorieten zetten lijkt mij.

Geen vrolijke pagina maar wel eentje die een fraai overzicht geeft van alles wat met overlijden te maken heeft. Beroemde graven, alle begraafplaatsen per provincie, statistieken en nog veel meer op http://www.dodenakkers.nl/home.html

Busbrief 119  

Het wemelt op het internet en met name bij YouTube van de prachtige films. Zo nu en dan pak ik er eentje tussenuit vanwege het fraaie onderwerp en de manier van opnemen. Op deze link kun je hart ophalen en het scheelt je een vliegtrip want achter de computer zie je alles en neerstorten oftewel crashen gebeurt hooguit bij je PC. Virtual Tour Victoria Watervallen Zambia-Zimbabwe

We zijn vast allemaal weleens benieuwd naar wat er allemaal op de dag van vandaag gebeurd is in het verleden. Laat er nou iemand geweest zijn die dat allemaal verzameld heeft op een webpagina. Start de link en je gaat automatisch naar de datum van vandaag. Uiteraard kun je ook uitwijken naar een andere datum zoals b.v. je verjaardag ofzo. Gewoon leuk om eens rond te neuzen. http://www.beleven.org/vandaagdedag/

Busbrief 120  

Deze link had ik al enige tijd klaarstaan om hier te plaatsen en, echt waar, beter van toepassing dan dit moment had ik niet kunnen bedenken.
Op
http://www.fbi.gov/wanted/wanted_terrorists  kom je te weten wie je in een trein moet zien te ontlopen.

We leven in een politiek zeer bewogen tijd. Dat zegt men van elke regering want er is altijd wel wat. Tien jaar geleden, twintig jaar terug en zeker ook nu. Het leek mij wel goed om kennis te maken met onze volksvertegenwoordiging. Welke mensen zijn er in de 2e Kamer bezig om ons te vertegenwoordigen. Alle kamerleden staan hier bij elkaar en door de naam aan te klikken zie je een foto en daar kun je verder klikken naar de persoonlijke pagina met meer persoonlijke informatie van elke persoon. Makkelijker kan het niet gemaakt worden. Maak kennis met:
http://www.tweedekamer.nl/kamerleden/alle_kamerleden/index.jsp

We Voor Rotterdammers is het aan te raden om de volgende link links te laten liggen want op
http://www.amsterdam360.com/abc.html is de complete plattegrond van de hoofdstad alfabetisch bij elkaar gezet en door op een straat of locatie te klikken, kom je terecht bij een blik op die straat of locatie en dan kun je met de muis gaan schuiven en kun je 'rond'kijken. Erg leuk om te doen en nu maar wachten op zo'n pagina voor Rotterdam......

Busbrief 121  

Over ouderdom gesproken.....hier een link naar een pagina waar je kunt checken hoe lang je nog moet werken. Ikzelf moet volgens deze regeringsafspraken door tot mijn 66e plus 3 maanden. Ik heb echter vertrouwen in de komende jaren want als de jeugdwerkeloosheid blijft toenemen, zal er toch gedacht moeten gaan worden aan het eerder laten stoppen van ouderen om jongeren aan een baan te kunnen helpen. We zullen zien maar tot die tijd kun je op deze link terecht om jezelf moed in te spreken. http://www.checkuwaowleeftijd.nl/

Busbrief 122  

Op http://newspapermap.com  krijg je een wereldwijd overzicht van kranten. Je kunt in- en uitzoomen op een bepaald gebied en alle ballonnetjes met hetzelfde kleurtje vertegenwoordigen een krant. Klik op zo'n gekleurd druppeltje en je ziet in een popup schermpje de naam van de krant en een lijst met talen. Klik je op een Engelse krant en je kiest een taal (b.v. Deens) dan krijg je de Engelse krant in het Deens. In de balk bovenin kun je ook filteren dus kun je kiezen voor alleen kranten in het Nederlands. Experimenteer maar eens, het is knap bedacht.

Bij de rubriek 'Uitsmijters' liet ik spottend een Poolse Fyra zien maar op deze link kun je een Roemeense Fyra zien. http://player.vimeo.com/video/257828
Dat de locomotief op de rails blijft, is al een wonder op zichzelf. Aan het eind zie je bijna het ontstaan van 2 plofkippen. Het fietspad is trouwens ook aan een reconstructie toe....

Busbrief 123  

Onlangs hebben we mogen vieren dat Nederland sinds 200 jaar een koninkrijk is waarbij de landing bij Scheveningen op 30 november 1813 van de Prins van Oranje, nagespeeld werd in historische kledij. Dat was aangekondigd en als je het wilde zien, kon je aanwezig zijn. Het kan ook anders en dat is te zien in dit filmpje. Je loopt lekker te winkelen en dan gebeurt er dit: Onze helden zijn terug.

Ikzelf ben, voor zover ik het zelf kan beoordelen, geen oorlogszuchtig type maar toch kreeg ik een tip toegestuurd van een webpagina die ik graag onder de aandacht wil brengen. Op Strijdbewijs is ontzettend veel te vinden over oorlogen, de gebruikte vliegtuigen, tanks, bunkers enz. enz. De echte liefhebber van oorlogsinformatie kan hier menig uurtje doorbrengen maar ook geïnteresseerden in historische gebeurtenissen komen aan hun trekken. Hoe je het ook bekijkt, de hoeveelheid informatie is indrukwekkend en voorziet zeker in een behoefte.

Busbrief 124  

Kijk op Virussen en Ransomware en doe er je voordeel mee. We worden aan alle kanten belaagd door hinderlijke mensen die het leuk vinden om jouw gebruik van het internet te torpederen. Dat doen ze door middel van virussen maar ook kun je worden besmet met ransomware. Wat? Ja, het heet ransomware en ransom staat voor de Engelse term voor losgeld. Word je erdoor besmet dan krijg je een melding te zien dat je computer vergrendeld is en dat je de PC weer vrij kan krijgen als je een bepaald bedrag overmaakt aan degene die de boel op slot gezet heeft. Nooit doen natuurlijk want garantie dat je daarna weer vrolijk en vrij kunt internetten is er niet en zal er ook nooit komen. Er blijft dan slechts 1 oplossing over en dat is de harde schijf formatteren. Om dat te voorkomen heb ik deze link geplaatst. Hier lees je alles over dit soort narigheid.

Busbrief 125  

Je hebt hobby's en hobby's en dit is echt een bijzondere. Geduld is een schone zaak maar dan heb je ook wat. Kijk hier op wereldbol voor de hobby van Andy Yoder.

Al vaker heb ik hier linken naar hele aardige en handige pagina's geplaatst met muziek. Vaak in de vorm van een jukebox of zoiets. Deze keer weer zoiets maar dan toch weer anders en vermoedelijk alleen voor de ouderen onder ons want hier krijg je van alles uit de jaren vijftig, zestig en zeventig. Old school dus zoals dat tegenwoordig heet. Maar met het opleven van het gebruik van de langspeelplaat, past dit er goed bij.

In de busbios vind je filmpjes specifiek omtrent het OV of een bus maar ik heb nu een filmpje gevonden dat de wenkbrauwen laat fronsen. Een kruising beveiligen? Laat het maar uit je hoofd want hier zie je dat het net zo goed zonder verkeerslichten kan. Op Meskel Square in Addis Abeda lukt het in ieder geval op een betoverende manier. (Addis Abeda ligt in Ethiopië) Klik hier

Busbrief 126  

In vele busbrieven schenk ik aandacht aan de 2e levens van bussen uit het OV die na hun oorspronkelijke levensvatbaarheid, bij een particulier de slopershamer enige tijd kunnen of konden uitstellen. Op deze link staan er ook velen en als je op het kenteken klikt, krijg je de achtergrondinformatie te zien. http://www.busmuseum.nl/tweedeleven/index.htm

Busbrief 127  

Als je nu weer eens in het drukke Randstadverkeer rijdt, denk dan eens aan de beelden via deze link. https://www.youtube.com/watch?v=UEIn8GJIg0E

Een artikel in het
OVMagazine trok mijn aandacht. Al jaren vraag ik mij af waarom dit niet op grote schaal toegepast wordt. In drukke uren extra ruimte zonder een extra chauffeur (kostenbesparing!) en in de stille uren zo nodig af te koppelen. Kijk wat ik bedoel via de link.

De discussie rond het Sinterklaasfeest komt menigeen de neus uit. De hele taal is doorspekt met verwijzingen naar het verleden, vele gebruiken en tradities zijn terug te voeren op zaken uit het geschiedenisboekje. De wereld staat in brand en hier maken we ons druk om de kleur van een fantasiefiguur. Er zullen heus wel goede argumenten te vinden zijn voor het een en voor het ander maar ik houd mij bij het vertrouwde. Dus hier de link naar een feest dat op het punt staat los te breken gezien de uitstalling in de supermarkt. http://www.sinterklaasfan.nl/

Busbrief 128  

Soms ben je via Google op zoek naar een programma om een handeling makkelijker te maken of gewoon om iets uit te proberen waarover je gehoord of gelezen hebt. Ik heb gemerkt dat veel mensen genoegen nemen met wat Windows biedt maar er zijn ook veel computeraars die verder kijken dan de standaard software. Betalen is voor Nederlanders niet de grootste hobby dus een pagina met gratis software komt dan van pas. http://www.gratissoftware.nu/

Busbrief 129  

Weer eens een paar tips op het gebied van internet. Het gebruik van smartphones is dusdanig dat deze tip mogelijk handig is. Apps, apps en nog eens apps slaat de klok tegenwoordig. Op de volgende (Engelstalige) link kun je op een handige manier zorgen dat je heel veel apps in 1 keer beheert en ook nog eens up-to-date gehouden worden. Vooral met Windows 8 kun je hier zeker profijt van hebben omdat Windows 8 gebruik maakt van apps. Geïnteresseerd? Kijk hier.

Bijna iedereen is wel verbonden met een of meerdere sociale netwerken. Een abonnement op Twitter of Facebook of Marktplaats is snel aangemaakt maar als je er weer vanaf wilt, heb je een probleem. Het afmelden is zonder de nodige kennis van zaken bijna ondoenlijk. Op de volgende link hebben ze het ons makkelijk gemaakt. Klik op het item van je keuze en je krijgt eenvoudige instructies te zien en soms een klik op een link om afmelden direct te regelen. Een prima initiatief. Kijk op accountkiller.

Busbrief 130  

Geen schokkende pagina maar wel leuk om eens te bekijken want veel mensen hebben een look-a-like rondlopen maar veel bekende en ook onbekende mensen hebben wel een heel bijzondere dubbelganger. Kijk op deze link, wie lijkt op wie. Ik weet zeker dat je in de lach schiet.

Busbrief 131  

http://logomuseum.jouwweb.nl/ Teun van Mourik heb ik al eerder vermeld in de surftips maar Teun heeft niet stil gezeten en zijn pagina is enorm uitgebreid. Zijn hobby bestaat uit het namaken van OV logo's, gemaakt uit Acrylaatplaat (plexiglas) in de meest juiste kleur en met de hand uitgezaagd met een gewoon figuurzaagje. Bekijk zijn verzameling van 500 (!) logo's.

Hier een bijzonder filmpje. De maker ervan wil ons duidelijk maken dat we batterijen op een heel eenvoudige manier kunnen testen of er nog genoeg kracht inzit. De film is gemaakt door een Engelsman dus de gesproken tekst is te volgen door iedereen die een paar woorden Engels kan verstaan. Zo niet, ik vermoed dat de beelden voor zichzelf spreken en dat ook zonder talenknobbel de uitleg te begrijpen zal zijn. Ik heb nog niet geprobeerd of het klopt wat je ziet maar vorm je eigen oordeel daarover en bekijk https://youtu.be/Y_m6p99l6ME

Het Centraal Bureau voor Statistiek timmert in het digitale tijdperk flink aan de weg. Via Twitter krijg je steeds nieuwe statistieken te zien maar ook via www.cbsinuwbuurt.nl kun je kijken naar een heleboel informatie en dat is ook nog toe te spitsen op je eigen omgeving. Saaie cijfers maar misschien aardig om eens door te kijken.

Busbrief 132  

Met de vele smartphones om ons heen, leek het mij aardig om iets te doen aan apptips. Vele busbrieven terug had ik software tips in de rubriek 'SlimvanWim'. Vanaf nu dus een paar tips op het gebied van apps. Waarbij ik aanteken dat ik als uitgangspunt de Google Android apps neem maar als ik voor andere systemen iets tegenkom, vermeld ik dat natuurlijk ook.

Om te beginnen een navigatie app. Met Waze kun je een routeplanner maken van je mobieltje. Daar zijn er velen van maar deze heeft een paar extra's die ik opvallend vind. De stem vermeldt b.v. in de meeste gevallen precies wat je op de ANWB borden tegenkomt waardoor verwarring over de aanduidingen nauwelijks voorkomt. Wat je ziet is wat je hoort. Ook kun je de animatie aanpassen en het voertuig wijzigen van kleur en zelfs kun je er een bus van maken.

Busbrief 133  
Wat worden er toch knappe webpagina's gemaakt. Deze is ook weer zo slim bedacht. Maak een reis door de tijd en kijk hoe een bepaalde plek in Nederland de afgelopen 200 jaar veranderd is. Kies je stad of je dorp en sleep in de linker kolom het jaartal omhoog of omlaag. Daarna kun je met het muiswieltje scrollen en zie je de boel in en uit zoomen. Je kan precies uitzoeken hoe de omgeving door de tijd veranderd is. Wijken erbij, straten erbij of gewijzigd enz. enz. Best leuk om eens rond te neuzen.
Misschien al een keertje in deze rubriek besproken maar voor alle zekerheid dan nog maar eens. Op 
OVzoeker kun je op een heel mooi weergegeven wijze het OV op busgebied volgen. Alle vervoersmaatschappijen worden in kaart gebracht en je ziet de bussen voorbij schuiven. Opnieuw kun je met het scrollwieltje in en uitzoomen en op een bus klikken zorgt ervoor dat je lijnnummer, busnummer en de afwijking van de dienstregeling ziet.
Apps heb je in vele vormen. Nuttig, grappig of zinloos. Het is net als met alles in het leven, het is maar net waar je behoefte aan hebt. De eerste app die ik als tip wil presenteren is een app om webpagina's te bezoeken. Zo'n browserapp zit standaard in elke tablet of smartphone maar vanzelfsprekend zijn daar alternatieven voor. De meeste andere browserapps doen allemaal hetzelfde op een enkele na. Daarmee kun je vaak anoniem surfen waarmee bedoeld wordt dat er geen cookies opgeslagen worden. De app die ik bedoel is genaamd Puffin. Zeer uitgebreide mogelijkheden maar vooral snel met het laden van een webpagina doordat er een andere techniek gebruikt wordt. Ik zal dat niet proberen uit te leggen want dat gaat mij niet lukken maar neem van mij aan, het is zo. Een ander voordeel van deze app is dat er flash ingebouwd zit. Flash is vaak nodig om webpagina's goed af te laten spelen met name het bewegende gedeelte van een pagina. Gewoon eens proberen zou ik zeggen want vind je het niets, een app is sneller verwijderd dan dat ik dit kan schrijven. En er is een gratis versie die prima doet wat gedaan moet worden.
Om het weer te bekijken zijn er ook weer talloze apps beschikbaar. Buienradar, weeronline, weerplaza enz. enz. Meer van hetzelfde vind ik. Een uitzondering is een app met de naam Weerslag. Leuke woordspeling van weer en neerslag maar dat is bijzaak. Via de link krijg je een prima toelichting te zien. Deze app werkt als een speer, op meerdere plaatsen vind je opties om de boel naar je hand te zetten en het ziet er allemaal heel geavanceerd uit. Kijk zelf maar. Ook de webpagina versie is prima, kijk op http://weerslag.nl/
Busbrief 134  

Op dit moment zijn er discussies gaande over het niveau van onderwijs met name omtrent de Nederlandse taal. Nou is dat toevallig een vaardigheid waar ik in mijn jeugd terdege ben onderwezen maar tegenwoordig hanteert men andere normen voor een goed gebruik van het Nederlands. Als je het begrijpt, is het toch goed? Dat is waar als het om gesproken taal gaat maar geschreven taal mag best voldoen aan bepaalde regels zodat er een herkenbaar taalgebruik is voor alle mensen in onze samenleving. Een krant geschreven in de tegenwoordig populaire straattaal of raptaal is slechts beperkt toegankelijk. Althans, ik heb er dan een woordenboek bij nodig. Mocht je met de standaard woorden overhoop liggen en je zoekt naar de juiste spelling, dan helpt deze link misschien. http://spellingsite.nu/

Apps:  Schreef ik in de vorige brief over een fraaie browserapp (Puffin), nu heb ik er een die overal juichende recensies oogst. Het is een zeer kleine app qua bestand dus gebruikt de app weinig rekenkracht van je tablet of phone. Verder is de browser erg snel en veilig en kun je anoniem surfen. Mijn ervaring met APUS is prima dus ik raad het iedereen aan. Op de link met een Nederlandstalige uitleg kun je eerst eens kennis maken en daarna indien gewenst in de Google Play store downloaden. Een aanrader.

Busbrief 135  

Apps: Duizenden en duizenden apps zijn tegenwoordig beschikbaar, de een nog handiger dan de ander. Een app om foto's te maken zit standaard in elke smartphone en er zijn honderden varianten. Filters, collages, bijsnijden en vele andere bewerkingen zijn heel normaal geworden. Toch springt er zo nu en dan iets uit. Ik ontdekte de app CameraMX en merkte direct dat de foto's bijzonder scherp gemaakt worden ook al heb ik het gevoel dat ik het toestel niet 100 % stil hield. Alle denkbare bewerkingen zitten er in. Je kunt je foto's aanpassen maar ook opgenomen filmpjes knippen zodat je alleen de beste opgenomen stukken bewaard wat weer ruimtebesparend is of voorzie de boel van allerlei effecten. Ook kun je kiezen om bij het maken van een foto de app te laten zorgen voor meerdere foto's tegelijk te laten maken en die samen te voegen tot een animatie, een zogenaamde gif. De moeite waard om uit te proberen. Bekijk de mogelijkheden overzichtelijk op de webpagina over deze app.

Busbrief 136  

Surftips naar webpagina's zijn in deze rubriek veel en vaak aan bod gekomen. De laatste keren combineerde ik dat met tips voor leuke en/of nuttige apps. Met ingang van deze busbrief vind je hier nog slechts verwijzingen naar (gratis) apps.

De tip van deze brief betreft een app met interessante collage mogelijkheden. De app heet 'Make my day' en dat belooft al wat zou ik zeggen. Op deze link kun je hem downloaden. De app zoekt alle foto's in het toestel op en geeft je de opties om er op verschillende manieren collages van te maken.

Een tweede tip betreft een app waarmee je piano kunt spelen, 'Piano for you'. Allerlei andere geluiden zijn te koppelen aan de toetsen. Heb je een muzikaal talent dan kun je je hiermee uitleven onderweg of thuis. Geen talent? Dan kun je gewoon eens proberen hoe je 'Vader Jacob' kunt spelen..... kijk op deze link.

Busbrief 139  

Een app waar ik zelf niet al teveel waarde aanhecht als vervanger van mijn huisarts, is de app Thuisarts. Toch kun je er een indicatie van je problemen mee opsporen en daarmee beter beslagen ten ijs bij de echte huisarts aankomen. Gewoon eens proberen en anders is de digitale prullenbak het gevolg.